3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio

 

اخیراً چاپ زیستی سه‌ بعدی به‌عنوان روش جدید تهیه زیست ساخت، معرفی‌شده است. این روش این امکان را فراهم می ­نماید که ساختار مورد نظر را حین تولید، با قابلیت تکرارپذیری بالا کنترل کرد. با استفاده از دستگاه چاپ سه‌بعدی می ­توان بافت مورد نظر را با طرح و ساختاری از قبل تعیین شده با استفاده از ترکیب زیست مواد و سلول زنده که به اصلاح جوهر زیستی نامیده می ­شود، تهیه کرد. با توجه به اینکه این روش در مراحل اولیه توسعه و کاربرد است؛ بنابراین هنوز با چالش ­های زیادی روبه‌رو است. انتخاب جوهر زیستی بستگی به بافت هدف، سلول­ های مورد استفاده و نوع دستگاه پرینت سه‌بعدی دارد. باوجود پیشرفت­ های گسترده در این زمینه، اما کاربرد این روش به دلیل عدم وجود جوهر زیستی مناسب که هم قابلیت چاپ داشته باشد و هم اینکه امکان زنده‌مانی سلول در آن بالا باشد، هنوز با محدودیت مواجه است. برای انجام چاپ زیستی موفق چندین فاکتور کلیدی وجود دارد که بیشتر آن‌ها از ساختار و خواص جوهر زیستی تأثیر می‌پذیرد. از این‌رو درک تأثیر خواص مکانیکی، رئولوژیکی و زیستی جوهرهای زیستی بر انجام چاپ زیستی بسیار ضروری است. نانو مواد دست ه­ای از مواد جذاب هستند که می ­توانند به جوهر زیستی اضافه شوند و خواصی از قبیل هدایت الکتریکی، آنتی باکتریال، خواص زیستی و یا استحکام مکانیکی و اصلاح خواص رئولوژیکی را به آن‌ها بی فزایند و جوهر زیستی قابل چاپ همراه با خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد ایجاد کنند.
بر همین اساس در این جلسه از باشگاه چاپ زیستی میزبان سرکار خانم دکتر نوشین زندی هستیم تا از تجربیات ایشان در زمینه توسعه جوهرهای زیستی بهره مند شویم. دکتر زندی،  فارغ التحصیل رشته نانوفناوری از پژوهشکده علوم و فناوری نانو دانشگاه شریف و پژوهشگر در زمینه مواد زیست تقلید و کاربرد آن در مهندسی بافت پوست هستند.
حضور و انجام پژوهش در گروه­ های تحقیقاتی خارج از کشور: گروه تحقیقاتی جناب آقای دکتر علی خادم حسینی (دانشگاه هاروارد) و همچنین گروه تحقیقاتی خانم دکتر نسیم عنابی (دانشگاه نورث ایسترن) در زمینه توسعه جوهر زیستی خود ترمیم و همچنین تهیه مواد زیست فعال برای کاربرد در بافت استخوان و پوست از جمله تجارب پژوهشی ایشان است.
از علاقه مندان دعوت می شود با مراجعه به لینک ثبت نام زیر جهت شرکت در این رویداد رایگان اقدام نمایند.

https://eseminar.tv/wb6396

در پایان از متخصصان این حوزه که علاقه­ مند به ارائه فعالیت علمی و یا مقاله خود در ارتباط با چاپ زیستی سه ­بعدی هستند دعوت می­شود تا از طریق راه­ های ارتباطی، با متخصصان شرکت امیدآفرینان مهندسی آینده تماس حاصل فرمایند.

مطالب مرتبط