3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio

در سال­ های اخیر تعدادی از قطعات بیولوژیکی قابل ایمپنلت مانند تیروئید، استخوان دنده، جمجمه، منیسک و… با روش چاپ سه بعدی تولید شده­ اند. تیم Smart Nano-Bio-Devices از انستیتو مهندسی زیستی کاتالونیا برای کاربردهای روباتیک نرم، بافت عضلانی را به صورت سه بعدی چاپ کردند.

ساموئل سانچز پژوهشگر ارشد این تیم اظهار داشت: ابزارهای روباتیک نرم که در ساخت آن­ها از بیولوژی و طبیعت الهام گرفته شده، متعلق به رشته­ ی جدیدی هستند که می­توانند در غلبه به محدودیت­ های سیستم ­های روباتیک قدیمی در زمینه­ هایی مانند انعطاف­پذیری، توانایی پاسخ و سازگاری به ما کمک کنند. ما در پژوهش­ های مختلف در حال بررسی پتانسیل ­های چاپ سه­ بعدی هستیم تا بتوانیم قطعات بهتری بسازیم زیرا روش چاپ زیستی، سرعت ساخت، سهولت طراحی، ایجاد شکل اختصاصی، سفارشی­ سازی برای ماده­ ی خاص و قابلیت تولید در مقیاس بالا را دارد.

فرآیند ساخت عضلات در این پژوهش شامل چاپ زیستی فعال­ کننده ­هایی از سلول­ های مایوتیوب­ آرایش­ یافته و منظم (فیبرهای چندهسته­ ای در عضلات اسکلتی) است. عضلات اطراف نقاطی که برای اندازه ­گیری عملکرد عضلات مورد استفاده قرار می­ گرفتند چاپ شد. همچنین بیان ایزوفرم ­های ژن MyHCII برای ارزیابی پاسخ به تحریک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تانیا پاتیو همکار این طرح بیان داشت که این عضلات فعال و حساس هستند و نیروهایی که تولید می­کنند می­تواند در هر کاربردی متناسب با نیاز تنظیم شوند. امروزه شناخت ما درباره ­ی سازوکارهای اساسی فعال ­کننده ­های زیستی بر پایه­ ی عضلات بسیار زیاد شده ­است و روش چاپ زیستی سه­ بعدی روشی سریع و مقرون به صرفه برای ساخت آن­ها است. بافت­های عضلانی بیولوژیکی مزایای زیادی مثل خود سازمان­دهی، قابلیت ترمیم، حسگری زیستی و سازگاری نسبت به عضلات کاملا مصنوعی دارند. ما نشان­داده­ ایم که ادغام سیستم­ های بیولوژیکی با سازه ­های رباتیکی توانایی ­های سیستم­ های طبیعی را به مجموعه می­ افزاید و به طور قابل توجهی عملکرد آن­ها را تقویت می­ کند. این قابلیت­ ها می­ تواند کلید توسعه­ ی سازه ­های رباتیک نرم که قادر به چنگ ­زدن، راه­ رفتن و یا انجام اقدامات ساده دیگر هستند. باشد.

برای جزییات بیشتر میتوانید این مقاله را در ژورنال advanced materials مطالعه فرمایید.

چاپ زیستی بافت عضلانی فعال برای روباتیک نرم

چاپ زیستی بافت عضلانی فعال برای روباتیک نرم

مطالب مرتبط