امروزه ایمنی درمانی توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی با تحریک سیستم ایمنی بدن، سعی در درمان سرطان و یا بیماری های دیگر دارد و در سال ۲۰۱۸ جایزه ی نوبل را از آن خود کرده است. برخی از سلول های ایمنی، همزمان عمل های متضاد نشان می دهند و به جای حمله به تومور شروع به کمک کردن آن می کنند و باعث رشد تومور می شوند. این موضوع در مورد سلول هایی که در اطراف گلیوبلاستوما قرار دارند،مشاهده شده است. ماکروفاژها به تومور نفوذ کرده و به گسترش آن کمک می کنند. با استفاده از مدل سه بعدی چند میلیمتری که اخیراً توسعه یافته است، این مکانیزم می تواند بسیار بهتر از برش های دو بعدی بافت و یا تحقیقات حیوانی مورد مطالعه قرار گیرد. همچنین نتایج حاصل از این روش، شباهت چشمگیری با داده های واقعی بیمار دارند.
محققان دانشگاه Twente، به لطف پیشرفت های موجود در زمینه بایوپرینترهای سه بعدی، یک مدل مینیاتوری مغز ارائه کرده اند که شامل بافت ظریف اطراف تومور، از جمله ماکروفاژها می باشد. مدل فعلی شامل سلول های عصبی و یا وریدها نیست زیرا این امر مطالعه تعاملات سلولی را بسیار پیچیده می کند. با این وجود، امکان اضافه کردن گام به گام انواع سلول های جدید، برای نزدیک شدن به بافت واقعی مغز ممکن است.
مدل مینیاتوری مغز ساخته شده توسط پرینتر زیستی که ناحیه گلیوبلاستوما در آن به رنگ قرمز قابل مشاهده است.
میکرو محیط توموری که در حال حاضر چاپ شده است، یک منبع بسیار ارزشمند اطلاعات است. مارسل هاینریش محقق اصلی این پژوهش در مصاحبه ای عنوان کرده است: “برخی نشانگرهای خاص تومور، تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از مطالعات دو بعدی بودند که به مقادیر واقعی بسیار نزدیک تر هستند.” این تحقیق در مجله ی «Advanced Materials» منتشر شده است.