3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio

وب سایت ۳Dprint.com یک مجموعه ی خبری است که اخبار روز دنیای چاپ سه بعدی و چاپ زیستی را ارائه می دهد و به جرات می توان گفت این وبسایت کامل ترین مجموعه خبری در این حوزه می باشد. این وب سایت در اواسط سال ۲۰۱۹ گزارشی را با عنوان “نقشه جهانی چاپ زیستی” منتشر کرد که در این گزارش لیستی از تمام شرکت هایی که بصورت تجاری عرضه کننده ی چاپگر زیستی و یا جوهر زیستی هستند ارائه شده بود. در پی موفقیت های شرکت امیدآفرینان مهندسی آینده، این مجموعه خبری به تازگی یک خبر و مصاحبه اختصاصی در مورد این شرکت در سایت خود منتشر کرده است. مطرح شدن نام شرکت ایرانی امیدآفرین در لیست عرضه کنندگان جهانی چاپگر زیستی نشانگر توانایی های علمی و فنی جوانان ایرانی در عرصه جهانی است.
 دستگاه چاپگر زیستی مدل Bio FabX4 تولید شده توسط شرکت امید آفرینان مهندسی آینده (ایران)

 

در ادامه شاهد بخشی از متن مصاحبه ی وبسایت ۳Dprint با شرکت “امیدآفرینان مهندسی آینده” خواهیم بود.
  • فعالیت های اصلی شرکت شما چیست؟
ما در تمام مراحل فرایند چاپ زیستی از طراحی تا تولید فعالیت داریم و فعالیت اصلی ما طراحی، ساخت و توسعه ی چاپگرهای زیستی است. تمام تحقیقات و تلاش های این شرکت در راستای مهندسی بافتِ هدفمند و رفع نیاز بیمارانی است که به نوعی به ترمیم بافت احتیاج دارند. این امکان وجود دارد که بر اساس بافت مورد نظر، نوع سلول ها و جوهر زیستی مورد نیاز انتخاب می شود.
  • چشم انداز پنج ساله ی شرکت شما چیست؟
چشم انداز پنج ساله ما این است که تبدیل به شرکت پیشگام در عرصه چاپ زیستی شویم و آزمایشگاه های تخصصی خود را راه اندازی نماییم. هدف نهایی ما در این بازه ی زمانی، تولید اولین بافت زنده ی قابل کشت در بدن می باشد.
  • فکر می کنید این شرکت چه ویژگی ها و توانایی هایی دارد که سبب شود دیگران شرکت شما را برای همکاری انتخاب نمایند؟
تیم ما توانایی تولید چاپگرهای زیستی سفارشی شده متنوع، از حیث طراحی های گوناگون سخت افزاری و نرم افزاری را دارد که این امر امکان تهیه چاپگرهای سفارشی و چاپگرهای مخصوص بافت و اندام­ های خاص را فراهم می کند. چاپگرهای زیستی ما دارای کیفیت بالایی هستند و می توانند با نمونه های خارجی مشابه رقابت کنند. علاوه بر این از لحاظ دقت پرینت و جنبه های اقتصادی به نمونه های خارجی برتری دارند.
 تیم امیدآفرینان از همکاری سایر تیم های متخصص و همچنین دانشجویان علاقه مند به این حوزه برای انجام پروژه های تحقیقاتی استقبال می کند.
  • چه تفاوتی میان چاپگرهای سری Pioneer و BioFab وجود دارد؟
اصلی ترین تفاوت میان چاپگرهای سری Pioneer و BioFab ، مکانیسم پرینت آنهاست. در چاپگرهای سری Pioneer از روش تزریق استفاده شده است درحالیکه چاپگرهای سری BioFab دارای محرک نیوماتیک برای چاپ نمونه ی موردنظر می باشد که این موضوع سبب بهبود دقت پرینت چاپگر BioFab شده است. دستگاه های سری Pioneer دارای کنترل خیلی خوبی بر روی فرایند چاپ است و می تواند انواع هیدروژل ها را پرینت نماید. چاپگرهای سری BioFab توانایی پرینت محدوده ی وسیعی از مواد زیستی و همچنین انواع سوسپانسیون های سلولی ویسکوز را دارند. هر کدام از سری های Pineer و BioFab بصورت جداگانه دارای دو نسخه ی “دو نازله” و “چهار نازله” می باشند.
  • شرکت امیدآفرینان چه نوعی از جوهرهای زیستی را می تواند تولید کند؟
جوهرهای زیستی تولید شده در شرکت امیدآفرینان می تواند ماتریس خارج سلولی (ECM) را تقلید کند و محیطی را برای رشد، تکثیر و تمایز سلول ها فراهم می کند. از جوهرهای زیستی تولید شده در شرکت امید آفرینان می توان به پلی کپرولاکتون (PCL) ، پلی کپرولاکتون/ نشاسته (PCL/Starch)، آلژینات و آلژینات/ژلاتین اشاره کرد. Soft-Ink جدیدترین محصول شرکت است که از ترکیب آلژینات و ژلاتین است که می تواند شرایط رشد و تکثیر انواع سلول بافت نرم را فراهم آورد. یکی از ویژگی های Soft-Ink این است که پرینت پذیری و یکنواختی بسیار خوبی دارد.
این شرکت علاوه بر جوهرهای زیستی گوناگون (از مواد ترموپلاستیک گرفته تا هیدروژل ها) که تولید می کند، جوهرهای زیستی سفارشی برای کاربردهای ویژه را نیز می تواند تهیه کند.
  • خریدار چاپگر شما چه استفاده ای می تواند از دستگاه داشته باشد؟
مشتری های ما اغلب برای انجام تحقیقات پیشرفته ی علمی در حوزه بازسازی بافت ها و همچنین مطالعه رفتار بافت های زنده از چاپگر زیستی استفاده می کنند. هم اکنون خریداران ما در حال تحقیق بر روی مهندسی بافت سخت مانند استخوان و همچنین بازسازی بافت نرم مانند غضروف، قرنیه، پوست و قلب می باشند. پژوهش در حوزه دارورسانی، تحقیقات مربوط به بخش آرایشی و بهداشتی و همچنین درمان سرطان از دیگر فعالیت هایی هستند که مشتریان ما با استفاده از چاپگر زیستی انجام می دهند.
  • چه موفقیت های کوتاه مدتی را در حوزه چاپ زیستی پیش بینی می کنید؟
در سال های اخیر، مهندسی بافت استخوان و غضروف بسیار نوید بخش بوده است، این امر بدلیل این است که این بافت ها تراکم سلولی کمی دارند. در مهندسی بافت استخوان حتی از داربست های بدون سلول نیز می توان استفاده کرد و نتایج موفقیت امیزی بدست آورد. گزینه ی بعدی نیز مهندسی بافت پوست است که می توان یک بافت صاف و چند لایه را به کمک چاپگر زیستی پرینت کرد. همچنین جوهرهای زیستی نیز بصورت موازی در حال توسعه هستند ولی سرعت توسعه ی آنها کمتر است. این موفقیت های کوتاه مدت مسیر را برای مهندسی بافت هایی با هندسه پیچیده تر هموار می کند.
  • چالش های چاپ زیستی از نظر شما چیستند؟
در هر دو مرحله ی قبل و بعد از چاپ زیستی چالش هایی وجود دارد. در مرحله ی قبل از چاپ، چالش اصلی پرینت پذیری جوهر زیستی است. پس از غلبه بر این چالش می تواند منجر به چاپ بافتی شود که بافت طبیعی را شبیه سازی کند. در مرحله پس از چاپ نیز چالش اصلی مربوط به فعالیت های سلولی از جمله رشد و مهاجرت سلول ها و همچنین رگزایی بافت می شود و همین فعالیت ها هستند که بافت را برای عملکرد صحیحش در بدن آماده می کنند. برطرف کردن این مشکلات و چالش ها نیازمند همکاری متخصصین حوزه های مختلف با یکدیگر در دوره های کوتاه مدت و بلندمدت است.
  • چه توصیه ای برای یک محقق که میخواهد وارد عرصه چاپ زیستی شود دارید؟
مهمترین توصیه به محققین این است که در این راه مواجه شدن با مشکلات و چالش ها امری اجتناب ناپذیر است و رسیدن به نتیجه مطلوب به زمان احتیاج دارد بنابراین داشتن صبر و امید نکته ای کلیدی است. علاوه بر این، چاپ زیستی به یک تیم متشکل از مهندسین، زیست شناسان و پزشکان نیاز دارد و هیچ کس به تنهایی نمی تواند در این حوزه موفق شود. همچنین برای یک محقق در این زمینه، استفاده از یک چاپگر زیستی استاندارد برای صرفه جویی در انرژی، زمان و هزینه لازم و ضروریست.
منبع 
مطالب مرتبط