3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio
3d-bio

دور جدیدی از سخنرانی های علمی ۳DBio Club با همکاری شرکت امیدآفرینان مهندسی آینده و مجموعه رسا با موضوع “روندهای نوظهور فناوری های زیستی” برگزار می‌شود. در این سری وبینارها آخرین دستاوردهای علمی در زمینه‌هایی چون چاپ زیستی سه بعدی، کشت سه بعدی زیستی و ارگانوئیدها، ابزارهای میکروفلئودیک، ارگان بر روی تراشه و بایوسنسورها با حضور سخنرانان بین‌المللی مورد بحث و بررسی قرار می‌ گیرد.

 

این سمینارها رایگان بوده و جهت ثبت نام یکی از آنها یا تمامی آنها می توانید از این لینک استفاده کنید.

 

نخستین سخنرانی به ارائه آقای دکتر احسان سمیعی اختصاص دارد. ارزیابی رفتار سلول و پاسخ آن به انواع محرک‌های شیمیایی و مکانیکی بر روی تراشه‌های زیستی به صورت ارگان بر روی تراشه یکی از فناوری‌های جدیدی است که در حوزه علوم دارویی کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده است. از جمله مزایای این سیستم ها کنترل دقیق شرایط محیطی، کاهش دخالت کاربر، کاهش زمان و کاهش مقدار مواد مصرفی است. همچنین با به‌کارگیری سیستم‌های میکروفلوییدیک در مدل کردن انواع بیماری‌ها شرایط فیزیولوژیکی بافت بدن بهتر از قبل شبیه‌سازی می‌شود. دکتر احسان سمیعی به بررسی مدل‌های سه بعدی تومور مغز بر روی تراشه (brain tumor on chip) برای آنالیز، شبیه‌سازی مرگ و تهاجم سلول‌های سرطانی پس از شیمی‌درمانی می‌پردازند. ایشان همکار فوق دکتری در مرکز تحقیقات و کاربردهای فناوری‌های سیالات (CRAFT) از گروه مهندسی مکانیک و صنایع دانشگاه تورنتو هستند.

در سخنرانی دوم خانم دکتر پودینه، استادیار دانشگاه واترلو آخرین دستاوردها در سه راهکار جدید برای ردیابی سلول و زیست ملکول‌ها (روش میکروفلوییدیک، ردیابی نانوذرات و ردیابی نوری) را معرفی می کنند. جمع آوری اطلاعات در مورد عوامل مرتبط با بیماری از جمله سلول، باکتری و زیست ملکول‌ها در پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تحقق این هدف، فناوری‌ لازم است که بتواند تجزیه و تحلیل سریع، حساس و لحظه به لحظه نمونه‌های بالینی را انجام دهد. به طور خاص، مهندسی در مقیاس نانو برای دستیابی به بالاترین سطح ممکن از حساسیت مورد نیاز است. دکتر پودینه مدرک دکتری خود را از دانشگاه تورنتو دریافت کرده است. پس از آن ایشان دوره فوق دکتری خود را به ترتیب در دانشکده علوم دارویی دانشگاه تورنتو، و دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد به پایان رساندند. ایشان دانش آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق از دانشگاه تهران هستند.

دکتر هومن ساوجی استادیار گروه فارماکولوژی و فیزیولوژی دانشکده پزشکی در دانشگاه مونترال در ارایه خود به بررسی فناوری‌های نوظهور در زمینه‌های مهندسی بافت،  پزشکی ترمیمی و اندام روی تراشه می‌پردازند. روش‌هایی مانند چاپ‌زیستی، الکترواسپینینگ، میکروساختارها و همچنین کارگیری مناسب مواد و سلول‌ در مهندسی بافت ارگان‌های سه بعدی، می‌تواند ساختار و عملکرد بافت طبیعی بدن را شبیه‌سازی کرد. دکتر ساوجی عضو ارشد هیئت مدیره انجمن زیست مواد کانادا، محقق در مرکز تحقیقات CHU Sainte Justine ،دارای کرسی چاپگرهای سه‌بعدی و پزشکی ترمیمی در مونترال کانادا هستند.

دکتر پایولینو سیلوا در ارایه خود به مروری بر نانوزیست ساختارها و برخی از پیشرفت‌های اخیر در این حوزه می‌پردازند. نانوزیست ساختار اصطلاحی نوظهور است که کاربرد آن تنها به استفاده در نانوزیست مواد محدود نمی‌شود. امروزه از این ساختارها با هدف ساخت داربست‌ و رهایش هدفمند مواد زیستی نیز استفاده می شود. دکتر سیلوا به عنوان استاد دانشگاه بارسیلیا و همچنین محقق ارشد در پژوهشگاه بیوتکنولوژی و منابع ژنتیکی برزیل فعالیت می‌کنند. از دیگر فعالیت‌های ایشان می‌توان به چاپ ۱۵۵مقاله علمی در ژرنال‌های معتبر بین‌المللی، دو کتاب، ۱۵ فصل از کتاب مختلف، ثبت ده اختراع و حضور در حدود ۴۰۰ رویداد علمی اشاره کرد.

مطالب مرتبط