فنـاوری میکروفلوئیدیک یکـی از فناوری های نوظهور با کاربردهـای گسـترده در بخش هـای تحقیقاتـی و درمانـی در حوزه زیست شناسـی و پزشـکی است. از مزیت های متمایزکننده این فناوری میتوان به کاهـش هزینه و زمـان انجام آزمایـش ها و همچنین اجرای تعداد بالای آزمایش ها اشاره کرد.
با توجه به مزایای مذکور، توسعه و استفاده از تراشه های میکروفلوئیدیکی به سرعت در حال افزایش می باشد. در سامانه های میکروفلوئیدیک، مقادیر بسیار کمی از نمونه های آزمایش مورد نیاز است که این امر می تواند هزینه ها را تا حد زیادی کاهش دهد و در صورت محدودیت نمونه (مانند بسیاری از آزمایش های مولکولی)، مشکلی ایجاد نشود. همچنین، جداسازی و تشخیص در این سامانه ها با حساسیت و قدرت تفکیک بالایی صورت می گیرد و برای انجام آزمایش زمان بسیار کمتری مورد نیاز است. یکی از دیگر از مزایای استفاده از تراشه های میکروفلوئیدیک،کاهش دخالت نیروی انسانی در روند آزمایش است که می تواند میزان آلودگی و ایجاد خطا را کاهش دهد. یکی از جدیدترین کاربردهای این تراشه ها ساخت بافت و ارگان ها روی تراشه (Organ on a chip) میباشد. استفاده از این تراشه ها انجام بسیاری از آزمایش ها را ساده تر، کم هزینه تر و سریع تر می کند و همچنین موجب کاهش استفاده از نمونه های حیوانی به دلیل امکان رشد چندین رده سلولی و همچنین قسمت هایی از بدن بر روی این ترشه ها می شود.
تا به حال، روش های گوناگونی برای ایجاد این تراشه ها مطرح شده است که یکی از آن ها استفاده از فناوری چاپ سه بعدی می باشد. به تازگی، محققان شرکت امیدآفرینان مهندسی آینده با استفاده از جوهر فداشونده و چند ماده دیگر قادر به ایجاد این تراشه ها شده اند که تصاویری از آن در قسمت زیر قابل مشاهده است. همچنین این شرکت با ارائه کیتی با نام “Micro-Fluidic Kit” این امکان را فراهم ساخته است که شما با استفاده از چاپگر زیستی خود به طراحی تراشه مورد نیاز خود بپردازید.