بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی، بیماری های قلبی عروقی علت حدود ۳۱ درصد از مرگ ها، معادل ۹/۱۷ میلیون نفر در سال هستند. از طرف دیگر، قابلیت ترمیم خود به خودی بدن در بافت قلب بسیار پایین است و در اغلب موارد باید دخالت با هدف درمان صورت گیرد.
در پژوهشی که به تازگی توسط محققان فنلاندی انجام شده است، با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، یک پچ قلبی رسانا با قابلیت رهایش طولانی مدت داروها در جهت درمان سکته قلبی طراحی شده است.
پچ قلبی مورد نظر از نانوسلولز، پلیپیرول (Polypyrrole) و پلیگلیسرول سباست (Poly glycerol sebacate) تشکیل شده است و خواص مناسبی از نظر الاستیسته و رسانایی الکتریکی را ارائه داده است. در حالت بهینه این پچ دارای رسانایی الکتریکی ۳۴ mS.cm-1 و مدول الاستیک ۶۰۰ kPa بود.
کشت و رشد سلول های کاردیومایوسایت در طول مدت ۲۸ روز، زیست سازگاری این گرافت قلبی را تایید کرد. در طراحی این پچ قلبی، از دو داروی کورکومین و ۳i-1000 با خاصیت ضد التهابی، آنتیاکسیدانی و ترمیم بافت قلب بعد از ایست قلب استفاده شد. تخریب طولانی مدت گرافت طراحی شده باعث جلوگیری از رهایش ناگهانی دار ها و در نتیجه رهایش در طول بیش از پنج ماه گردید که پتانسیل این پچ در درمان های بلند مدت را نشان می دهد.